Sieka Geldof

Expertises

 • Advisering Advisering
 • Coaching Coaching
 • Interimmanagement Interimmanagement
 • Projectmanagement Projectmanagement
 • Training Training
 • Verandermanagement Verandermanagement

Over Sieka
Mijn naam is Sieka Geldof en ik ben een zeer ervaren adviseur, projectleider, interim manager publieke dienstverlening en docent. Gepokt en gemazeld in de publieke dienstverlening en actief bij heel wat gemeenten: als project-  of interim manager, als senior adviseur en als trainer en coach. Een paar quotes van opdrachtgevers: “Een erg leuk mens die weet van aanpakken”. “Sieka heeft visie, is veelzijdig en heeft ons echt stappen vooruit geholpen. Ze heeft vooral praktische en creatieve oplossingen en weet de eigen kracht in de organisatie te mobiliseren en dat is waar deze organisatie om vraagt. En wellicht nog belangrijker: onze collega’s die lopen weg met Sieka”.

Mijn werkwijze is uiterst praktisch en altijd op maat. Dat wil zeggen, niet alleen maar mooie plannen maken, maar er nog beter in zijn om deze naar de praktijk te vertalen en daadwerkelijk te implementeren. Ik sta dan ook dagelijks met “de voeten in de klei” en werk vanuit het principe “de basis op orde”.

Ik sta voor verandering, met oog voor de mensen die (gedwongen) veranderingen in de praktijk moeten brengen met als motto: “Je kunt de golven niet tegenhouden, maar je kunt wel leren surfen”. Ik leer organisaties en medewerkers omgaan met veranderingen in een complexe omgeving, leer mensen te anticiperen en te denken in mogelijkheden.

Ik draag er graag aan bij om veranderingen tot een succes te maken. Of dit nu grote of kleine veranderingen zijn. Ik hoop ook voor de verandering van jouw organisatie van betekenis te mogen zijn.

Wat ik doe
Mijn expertise binnen PID is vooral advisering en projectmanagement ten aanzien van het (door)ontwikkelen van de dienstverlening. Dat doe ik onder andere door het schrijven van een visie op dienstverlening en/of het herijken ervan en het opstellen van bijbehorende routekaarten en projectplannen. Mijn expertise in de samenwerking met Vivian, Lotte en Merel is een hele belangrijke. De uitdaging bij dienstverleningsconcepten en bij de projectmatige vertaling ervan is  vooral aandacht en oog te hebben voor de bedrijfsvoering en de cultuur. Maar ook voor de behaalde prestaties om met behoud van het goede de ambities realistisch te vertalen naar de uitvoering. Dankzij mijn jarenlange ervaring kan ik mijn “partners in dienstverlening” breed adviseren, kennis overdragen en hen ook behoeden voor eventuele valkuilen.

In de praktijk wordt mijn inzet gevraagd in een rol als:

 • projectleider: voor uiteenlopende projecten (met dienstverlenings- en bedrijfsvoeringsprojecten, zoals bijvoorbeeld GT connect)
 • adviseur: voor het uitvoeren van dienstverleningsconcepten, schrijven van bijbehorende routekaarten en projectplannen, onderzoek naar de status van de dienstverlening (quick scan), geven van onafhankelijk advies en inhoudelijke advisering op specifieke vraagstukken
 • trainer / workshopbegeleider / coach:  voor begeleiding van diverse trainingsprogramma’s voor KCC managers en medewerkers
 • docent: voor leergangen adviseur dienstverlening, manager-, teamleider dienstverlening/KCC
 • interim manager, die in staat is om in korte tijd tastbare resultaten te bereiken