Lotte Jongeleen

Expertises

 • Interimmanagement Interimmanagement
 • Projectmanagement Projectmanagement
 • Advisering Advisering
 • Coaching Coaching
 • Training Training
 • Verandermanagement Verandermanagement

Over Lotte
Change a Lot is de naam waaronder ik als zelfstandig adviseur werk sinds 2014. Ik krijg energie van het verbeteren van prestaties op de werkvloer èn aanpak van de achterliggende processen die hierop van invloed zijn. Goed georganiseerde processen zijn, vooral in verandersituaties, een belangrijk startpunt. Ik draag graag bij om dit te organiseren, vanuit een rol als verandermanager, projectmanager of interim-functie.

Organisatie van de menselijke factor speelt daarnaast een belangrijke rol: excellente dienstverlening en prettige bedrijfsvoering valt of staat met de mensen in de organisatie. Change a Lot verzorgt daarom ook opleidingen, trainingen, workshops en coaching voor personeel en management. Altijd volledig erop gericht hen door veranderingen te loodsen en klaar te stomen voor de nieuwe werksituatie.

Mijn aanpak is praktisch, eerlijk en met een gepaste dosis humor en gezelligheid. Mijn doel is om mijn klant ècht verder te helpen. Zo vind ik het heerlijk om complexe trajecten ‘behapbaar’ te maken, orde aan te brengen waar de chaos is toegeslagen en de medewerkers in de organisatie gemotiveerd aan de slag te krijgen in hun (nieuwe) rol. Ik streef ernaar mijn opdrachtgever niet slechts tijdelijk uitdagingen uit handen te nemen, maar er vooral voor te zorgen dat de organisatie klaargestoomd is voor de toekomst. Bij dit alles, draag ik het motto ‘een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’ dicht bij me.

Wat ik doe
Mijn expertise binnen PID is verandermanagement; ik help graag organisaties die voor een lastige veranderopgave staan. Mijn expertise is in de samenwerking met Merel, Sieka en Vivian een hele belangrijke. De uitdaging in verandermanagement is in staat zijn het geheel van interacties en processen te overzien. En weten hiermee om te gaan. Inmiddels heb ik mogen bijdragen aan veel veranderprocessen in diverse organisaties. Dankzij mijn ervaring kan ik mijn ‘partners in dienstverlening’ adviseren op vergelijkbare cases in hún uitdagingen. Ook kan ik hen behoeden voor valkuilen waar in verandersituaties vaak ingetrapt wordt.

In de praktijk wordt mijn inzet gevraagd in een rol als:

 • projectleider: voor uiteenlopende omvangrijke projecten of programma’s (veel ervaring op dienstverleningsprojecten, bedrijfsvoeringsprojecten en ICT-projecten in publieke organisaties)
 • adviseur: in te zetten voor het uitvoeren van onderzoek, geven van onafhankelijk advies en inhoudelijke advisering op specifieke vraagstukken
 • als trainer / workshopbegeleider:  voor begeleiding van diverse trainingsprogramma’s voor management en medewerkers
 • interim manager, die in staat is om in korte tijd tastbare resultaten te bereiken
 • docent: voor diverse communicatieopleidingen (ook taalvaardigheid) coach: voor praktische coaching op de werkvloer, op bijv. gedrag, communicatievaardigheden, kennis en digitale vaardigheden